dilluns, 21 d’octubre del 2013

UNA MESURA ANTIROBATORI. EL PROGRAMA PREY

Tot i que no sigui habitual en equips del tipus notebook, la possibilitat d'un robatori la hem de tenir sempre en compte. A banda del sistemes de seguretat passiva (bosses no aparents, evitar distraccions i pèrdues, disposar de corretjes de seguretat, etc...) existeix actualment un sistema de localització de dispositius que per la seva senzillesa i efectivitat està guanyant molt adeptes. Es tracta del programa de codi obert i gratuït PREY.
Es tracta d'un petit programa que s'instal·la en el dispositiu (existeixen versions per a tablets amb android, telèfons mòbils, dispositius gps, autoradios, ordinadors, etc) i que necessita d'un compte de control a través d'Internet, de forma que quan ho necessitem (per que el nostre dispositiu ha desaparegut) podem geolocalitzar-lo amb coordenades precises, bloquejar-lo, enviar un missatge a l'escriptori al nostre lladre o fins i tot activar la càmera web per fer-li una foto.
Evidentement la localització només és possible si l'equip és engegat (cosa que en un moment o altre cal fer) i a més a més ens hem pres la molèstia de salvaguardar la bios amb un password per evitar formatejar-lo abans d'activar el sistema operatiu.
El programa no es detectable quan s'engega el dispositiu per part de l'usuari i per tant pot passar desapercebut i ens pot ajudar juntament amb la pertinent denúncia policial a recuperar el nostre equip.
Ja ho sabeu, si us interessa podeu descarregar el programa directament al desenvolupador o a través de qualsevol portal de descàrregues legals de software.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.