dimecres, 11 de desembre del 2013

RESTABLIMENT DELS NAVEGADORS D'INTERNET (FIREFOX, CHROME I EXPLORER)

Sovint els navegadors d'Internet es carreguen de barres d'eines i cerca no desitjades, el funcionament és lent i es pot canviar la configuració (pagina d'inici, bloqueig de finestres emergents, cercador, etc...) de forma no voluntària per l'usuari. Normalment això passa després de descarregar i/o actualitzar aplicacions, o simplement de visitar algunes webs que demanen la nostra autorització per tal de navegar a les seves pàgines.
En principi no te per que ser perillós però si molest i pot provocar que certs serveis que si desitgem no funcionin, com és el cas de la navegació a l'escola amb la xarxa wifi dels alumnes, que es pot veure afectada al quedar bloquejada la pàgina d'identificació i no deixar per tant accerdir-hi. 
 Per solucionar-lo cal restablir les característiques dels navegadors, "netejar-los". Explicarem els passos a fer en funció dels navegadors.


FIREFOX-MOZILLA:
El procés de restabliment conservarà els nostres marcadors, l'historial, les contrasenyes guardades, les cookis, la informació d'autoemplenament i el diccionari personal.

Procediment:
1. accedir al navegador Firefox
2. accedir al menú "Ajuda" a la barra d'eines
3. accedir a la pestanya "informació per a la resolució d'errors". S'obrirà una pantalla de configuració.
4. clicar l'opció "Reiniciar Firefox a la configuració de fàbrica" que es troba a una finestra a la part superior dreta de la pantalla.Cal confirmar l'acció i esperar a que acabi, Firefox es tancarà i es reiniciarà. En acabar sortirà una pantalla amb tota la informació importada.
5. clicar finalitzar, i JA ESTÀ!.


Més informació a la següent adreça de suport de FireFox-Mozilla.
El procés genera una carpeta "Dades de la versió antiga de Firefox", normalment a l'escriptori, que recull les dades i fitxers netejats antics de Firefox. Amb aquesta carpeta es pot recuperar la situació abans del reinici del navegador. La podeu guardar o eliminar-la si creieu que tot està resolt.
En principi tots els serveis i característiques s'hauran restablert a la configuració de fàbrica i es podrà accedir de nou a la pàgina d'identificació de la wifi de l'escola per exemple si aquesta va deixar d'aparèixer.


GOOGLE CHROME:
El procés de restabliment conservarà les contrasenyes, marcadors i historials.

Procediment:
1. accedir al navegador Chrome
2. accedir al menú Chrome a la barra d'eines
3. accedir a "Configuració"
4. accedir a "Mostrar Opcions avançades"
5. clicar l'opció "Restablir la configuració del navegador" i acceptar "Restablir" al quadre de diàleg. Es reinciarà el navegador i JA ESTÀ!!!.



Més informació a la següent adreça de Suport de Google-Chrome.
En principi tots els serveis i característiques s'hauran restablert a la configuració de fàbrica i es podrà accedir de nou a la pàgina d'identificació de la wifi de l'escola per exemple si aquesta va deixar d'aparèixer.


INTERNET EXPLORER:

El procés de restabliment conservarà les contrasenyes, marcadors i historials si no restablim la configuració personal.

Procediment:
1. tancar totes les finestres de l'explorador d'Internet i de windows
2. accedir a Internet Explorer des del menú "Inici"
3. accedir al Menu "Eines" 
4. accedir al menú "Opcions d'Internet"
5. accedir al menú "Opcions avançades"
6. accedir al menú "Restablir" . Cal indicar si volem mantenir la nostra configuració personal del navegador o restablir-lo totalment als paràmetres d'origen
7. accedir al quadre de diàleg "Restablir configuració d'Internet Explorer" i clicar "Restablir". Quan s'acabi el procés cal "Tancar" i "Acceptar". I JA ESTÀ!!!.

Els canvis funcionaran la propera vegada que s'iniciï el navegador Internet Explorer. Més informació a la següent adreça de Suport d'Internet Explorer.
 
Si amb la restauració dels navegadors no solucionem els nostres problemes de serveis no desitjats és molt probable que tinguem instal·lat un programa que canvie automàticament la configuració dels navegadors. Si és així caldria identificar-lo i desinstal·lar-lo utilitzant algunes de les eines dissenyades per això com el CCleaner o similiars. En altre post explicarem l'ús d'algun d'aquests programes de manteniment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.